Behandeling

Behandeling

Bij de behandeling worden alleen de handen gebruikt om via directe of indirecte technieken de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten en/of organen te herstellen.

Doormiddel van verschillende technieken probeert de osteopaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam te optimaliseren. Daar waar nodig zal hij u adviezen meegeven over uw bewegen, voeding- en leefgewoonten waarmee u dit zelfgenezend vermogen kunt ondersteunen.

Tijdens de behandeling wordt uw lichaam ook als een geheel behandeld. Dit kan na de behandeling met verschillende reacties gepaard gaan, vermoeidheid, tijdelijke verergering van de klachten, misselijkheid en emotionele reacties. Dit zijn normale reacties van uw lichaam. Twijfelt u toch, vraag dan eerst even uw osteopaat.

Doordat de osteopaat uw lichaam kompleet behandelt en daardoor ook het lichaam tijd nodig heeft te reageren, kan er tussen 2 behandelingen een tijd van 1 tot 5 à 6 weken liggen.
3-5 Behandelingen zijn vaak voldoende, maar bij oudere letsels kunnen meer behandelingen nodig zijn. Tevens kan het bij chronische aandoeningen zinvol zijn de behandeling na een periode te herhalen.

Veel cliënten die zijn behandeld voor een pijnlijke aandoening, vooral als deze veroorzaakt is door hun werk of levenswijze, doen er goed aan om iedere 6 a 12 maanden op controle te komen. Net zoals men regelmatig bij de tandarts op controle gaat om gaatjes te voorkomen, kan men naar de osteopaat op controle gaan. De osteopaat kan bij een half jaarlijkse controle problemen bij het begin traceren en voorkomen dat deze tot chronische klachten leiden. Zo wordt onnodig lijden in de toekomst voorkomen. Dergelijke preventieve maatregelen en adviezen zijn een investering in uw gezondheid en comfort.

Terug Het Onderzoek