Werkwijze

Werkwijze

De osteopaat onderzoekt en behandelt 3 systemen van het bewegingsapparaat, bestaande uit skelet en spieren, de organen en de schedel.

De osteopaat behandelt het lichaam in zijn geheel en niet alleen lokaal waar de klachten zijn. Hij zoekt in het gehele lichaam naar bewegingsverlies en koppelt dit aan de klachten van de patiënt. Vaak ontstaan klachten door een soort “kettingreactie” door het lichaam. De osteopaat zal de door hem gevonden oorzaak behandelen. Hierdoor wordt het zelfgenezendvermogen van het lichaam gestimuleerd en kan het lichaam de “kettingreactie” afbouwen en zal dit zijn invloed hebben op de klachten.

Naast het behandelen van klachten werkt de osteopaat ook preventief en kan daarmee klachten voorkomen door in een vroeg stadium bewegingsverlies en storingen op te heffen. Tevens zal, indien nodig, de osteopaat u advies geven omtrent voeding, stress en oefeningen/sport.

Bij chronisch aandoeningen kan de werkelijke oorzaak niet altijd opgelost worden en is het eventueel zinvol om behandeling periodiek te herhalen om bewegingsverlies in het lichaam zo veel mogelijk te beperken en de klachten minimaal blijven.

Het onderzoek De behandeling